Om Tindra

”Jag föddes i Norrlands inland en kall septembernatt. Vid en första anblick är det kanske inte den absolut bästa platsen för en filosofisk feminin kille att födas på, men allt har sitt syfte. Även min uppväxt”.

Som liten var jag alltid vaken och nyfiken på min omgivning och sakernas tillstånd. Jag lyste som en fackla i Norrlands mörker och alla som kom i min väg. Jag älskade att vara på upptäcktsfärd med min mamma i skogen och jag tyckte insekter och djur var väldigt intressanta och spännande varelser. Jag älskade också sagor och berättelser och väldigt tidigt var min dröm att få växa upp, bli en filosof iklädd bara ett lakan sittandes under ett träd.

Allteftersom jag växte upp, så blev dock mitt liv mer och mer komplicerat. Extrem psykisk ohälsa i familjen blev alltmer påtaglig och detta präglade mig tidigt till att uppmärksamma andra människors mående. Medberoende och egna psykiska trauman kom som ett brev på posten och de växte till ett potpurri av oro, ångest, sorg och annan smärta att brottas med.

Innan tonåren inträdde, så hade jag slocknat och mina inre demoner tog över mig till helt. Jag blev arg, mörk och full av förakt för mänskligheten.

Min tonårstid var kantad av ett liv med huliganer, skinheads, gäng, våld och missbruk. Jag fick förstås problem med polisen var och varannan dag och det fick förstås juridiska påföljder.

I slutet av mina tonår så orkade jag inte mer utan bestämde jag mig för att sluta festa och jag bröt helt med min gamla bekantskapskrets. Jag rykte in i lumpen och där fick jag möta mina oförmågor på ett väldigt konkret sätt.

En kapten fattade dock tycke för mig och såg till att jag kom i kontakt med en kurator, som i sin tur skickade mig till en kursgård där Al-Anon hade utbildning för medberoende och anhöriga till missbrukare.

Jag minns att jag då inte kunde sätta fingret på vad det var som hände med mig,, men det låg liksom i luften. Det var uppenbart att jag inte hade kontakt med mig själv och jag kände mig väldigt naken efter denna upplevelse.

Efter lumpen utbildade jag mig till kock, träffade en tjej som jag flyttade till Gotland med och jag ja försökte leva ett vanligt liv allt medan jag låtsades som att allt var väl med mig och att jag var opåverkad av min känslomässiga avstängdhet. Jag tränade kampsport och styrketräning för att försöka gömma min obefintliga manlighet, men mådde bara sämre och sämre.

En dag, mitt i en komvux lektion om den fria viljan, så tändes helt plötsligt en glödlampa i bröstet på mig. Det var en värme och en spirande känsla av liv som flätade sig samman med mina tankar och jag blev hög på livet självt. Min lärare trodde jag tagit något, men det hade jag inte. Jag bara gick rakt ut från lektionen, svävandes 15 centimeter ovanför marken. Jag kände bara ren kärlek, jag var kärlek. Kort efter denna upplevelse så fick jag en tydlig insikt om att jag ville leva mitt liv ifrån ett feminint perspektiv.

Jag levde därefter som pånyttfödd under 6 månader, helt utan mina gamla föreställningar. Det innebar att det blev svårt för mig att fungera i samhället. Jag blev inskriven på psyket för manisk psykos och var tvungen att välja livet igen för att orka vara kvar i fysiken. I en kropp. Och en feminin sådan dessutom.

Detta beslut tog mig in på en resa av djup andlig utveckling, massor av meditation och till slut en könskorrigering. Efter cirka 10 år på den resan, så hamnade jag till slut i famnen på Love it, hos Jais och Samyas hjärtevärmande omtanke och kärlek. Här utbildade jag mig till Soul Manifestation Coach och arbetar nu med att skapa kurser/utbildningar samt verkar som kursledare och lärare.

Jag bor numera utanför Tomelilla i Skåne tillsammans med min man Alexander!

Nedan kan du lyssna på när jag deltog i Oscar & Fredriks podd och berättar om mig själv och transformering samt i Sacred healing Vibration podden