The Ministry of I AM

Den här boken är, trots sin titel, skriven på svenska. Den är en modern version av Tolvstegsprogrammet med ett perspektiv från En Kurs I Mirakler. Den ger dig också tillgång till “hemligheterna” som burits av mystiker sedan urminnes tider och som påvisas av den moderna vetenskapen inom kvantfysik. 

Den representerar inte den absoluta sanningen. Men den visar dig vägen dit. Boken ger dig inte bara insikt om den oändliga kraft du har inom dig, den ger dig också viktiga praktiska verktyg som hjälper dig att finna sann frid, hälsa och lycka. Allt du behöver finns redan inom dig och dessa 12 steg tar dig hem till allt detta, hem till ditt sanna Jag.

Upptäck The Ministry of I AM

Mer om The Ministry of I AM

Sagt om The Ministry of I AM

“12-stegsrörelsen har i mer än 80 år genom personlig utveckling och andlighet hjälpt miljoner människor till att hitta tillbaka till livet igen. En Kurs I Mirakler har i nära 50 år hjälpt miljoner att hitta hem i sina hjärtan och till själen. I denna bok kombineras dessa båda krafter på ett enkelt men radikalt fungerande sätt. Detta är inte bara en bok, det är en ny andlig rörelse”.
Jai

 

“Den är verkligen en av de bästa böckerna jag läst!”
Veronica

“En bok som är skriven med den största kärlek och med viljan att förklara livets mysterium och att få alla läsare att förstå detta. Läs den!!!”
Eva

“Jag blir varm i kroppen när jag läser för det är just detta jag känt så länge, att det finns mer i livet, och sen att boken sätter ord på det jag vet och känner inom mig är en lättnad. Tack för det!”
Tilde

 

Bakgrund

Det hela började för ca 26 år sedan då Jai gick på 12-stegsmöten för att bli nykter. Vänner runt omkring honom såg hans tillfrisknande och transformation och blev förstås nyfikna på vad som hände på mötena? Istället för att försöka förklara, så bjöd Jai med de vänner som var intresserade, på möten. Efteråt så hade de alla samma reaktion, djupt berörda och insiktsfulla uttryckte de samma sak; ”Tänk om det fanns ett 12-stegsprogram för människor som inte har ett beroende!”

Sedan dess har en idé funnits närvarande i Jai och som nu kommer fram i denna bok som har tagit nästan två år att skriva och färdigställa. Men det är inte enbart en bok, det är en rörelse som riktar sig till alla som vill arbeta med sin personliga utveckling och andlighet. Boken kan med gott resultat läsas och studeras på egen hand men det är i möten med andra som vi växer oss starka och fria. 

Därför rekommenderas att man söker sig till något av de The Ministry of I AM möten eller bokcirklar som erbjuds fysiskt eller online. Man kan också själv starta ett möte eller bokcirkel där man tillsammans arbetar med boken och dess innehåll. Boken är, trots sin engelska titel, skriven på svenska. 

Anledningarna är flera; Det finns ingen fullgod översättning att göra på uttrycket The Ministry of I AM, I Am är ett etablerat uttryck även i Sverige samt att titeln på boken avser inte endast boken utan också den andliga rörelse som följer i dess spår. Gå med i den andliga revolutionen du med!

Ur innehållet

Textboken består av bakgrunden kring 12-stegsrörelsen och dess framgångar, Jai´s och Samya´s egna livsberättelser, de nya 12 stegen skapade för människor utan beroende och för de som är bekanta med 12-stegsrörelsen men som vill fördjupa sin andlighet, förklaringen om varför vi känner oss separerade från oss själva, andra och vår själ, hur kvantfysiken påvisar det andliga personer känner och upplever, perspektiv från en Kurs I Mirakler samt hur mysticismen finns i kärnan av alltihop.

Arbetsboken består av de 12 stegen, förklaringar till dessa samt övningsuppgifter som hjäper läsaren att inse vilka problemen är och dess konsekvenser (små som större) som blivit i ens liv. De ger läsaren en möjlighet att göra rent hus, finna sina värdegrunder och integritet och att återhämta sig. Man får en möjlighet att skapa självmedkänsla och empati för sig själv samt förstås att finna ett sammanhang och syfte såväl ur ett mänskligt som andligt perspektiv. Stegen är transformerande för synen på sig själv, andra och livet självt och innebär en helande resa hem till kärleken.

Personliga berättelser består av livsberättelser från ett flertal människor som beskriver sin resa genom smärta och kapitulation till balans, harmoni och frihet. Dessa berättelser visar hur intimt vår personliga utveckling och sökande inom andligheten är hör samman för oss. Men också vårt behov av att vara fria i vårt andliga sökande, med eller utan religiös tillhörighet.

Om The Ministry of I AM ger en inblick och förståelse för inte bara begreppet utan också upplevelsen av vem vi alla är, var och en av oss. The Ministry of I AM är Oneness, förståelsen om vår sanna natur. Ministeriet är gemenskapen av uppvaknade själar, ljusbärarna som är medvetna om sin etthet med Gud.

Verktygslådan ger dig fungerande verktyg som du kan använda dig av i din vardag, för att förstärka din upplevelse om din storhet men också för att fördjupa och utveckla. De här verktygen kan du använda helt för din egen skull eller dela med dig av till andra genom att praktisera dem i alla dina möten med andra; hemma, på arbetet, i skolan, på fiket eller var du än befinner dig. Det är kommunikationsverktyg, mindfulness, meditation, mantran, böner, intuitionsövningar och mycket annat.

Begreppsförklaringarna ger dig en förståelse i vad som menas med I AM, själen, ego, Källan, En Kurs i Mirakler med flera.

Mötesmaterial ger dig förslag på hur man kan inleda ett möte eller i en bokcirkel för att samla alla närvarande med rätt intention, om varför man samlas, vad man vill uppnå osv. Där finns också de 12-stegen som kan läsas och arbetas med samt förslag på hur man avslutar ett möte/bokcirkeln och bokar nästa möte.

 

Gå till webbshopen; klicka här 

Fler recensioner av boken

“En starkt berörande bok som kommer som ett svar i tiden”
Kent 

“Jag har fått tillfälle att förhandsgranska Jai Thornells kommande bok The Ministry of I Am, och rekommenderar alla att hålla utkik efter utgivningen på https://www.loveit.se. Boken är en genialisk presentation av det kända 12-stegs programmet, som här är anpassat för att hjälpa alla att finna sitt sanna Själv, inte bara de med missbruksproblem.”
Lars Gimstedt

“Jag har läst boken och den är redan full med post-it lappar, sidhänvisningar och påminnelser. Tack för denna fina vän som kommer följa mig resten av livet.”
Nina

“En fantastisk bok. Den kommer att hjälpa många att manifestera sin själ.”
Sara

“En oerhört givande bok! Känner en sådan stor kärlek inom mig.”
Carina

“Jag tycker boken är fantastiskt bra. Den bygger på bakgrundsfakta, personers erfarenhet och gammal visdom. Den ger inspiration och hopp och visar att det är möjligt att förändras.”
Marie-Louise

“Den här boken kommer hjälpa människor att bli fria!”
Mikael

“Jag är inte mycket för att läsa böcker, men den här boken har verkligen fångat mitt intresse. Det känns som att den kan ge mig det jag behöver för att komma vidare. Jag har erfarenhet av annat 12-stegsarbete sedan tidigare men fastnade, så stegen i denna bok känns befriande fräscha.”
Jimmy

“Underbar bok, kompletterar den svårlästa “bibeln” ACIM, jätte-jätte bra.”
Mia

“En bok som värmer och är så utvecklande för själen.” 
Jennie

“Jag har kommit en bit in i boken, så härligt skriven. Så fokuserad o närvarande har jag nog inte varit förut när jag läser. Den slår an i mig helt fantastiskt. Ett varmt TACK o mycket kärlek till dig o Samya”
Mia

“Jai, det är en fantastisk bok som Du har skrivit! Av hjärtat Tack”
Karita

“En stund av skratt. En stund av gråt. En stund av igenkänning. En stund av fullständig frid. Vilken fantastisk bok! Jag är SÅ tacksam för att jag gav mig själv den gåvan.”
Sanna

“Helt galet fantastisk bok på alla plan,  som jag väntat på denna… I flera år…jag blir så exalterad att trots, att jag bara läst halva boken, beställde en till i farten…Kände att jag måste ge den till någon. Men vet inte vem men det visar sig.”
Caroline
 
 

Vem har glädje och nytta av boken?

The Ministry of I AM vänder sig till…
 
  • dig som är sökare inom det andliga men som vill ha konkreta verktyg för både din personliga utveckling och för din andlighet.
  • dig som studerar En Kurs i Mirakler och som tycker den är svår eller har fastnat.
  • dig som är eller har varit aktiv i 12-stegsprogram och som vill fördjupa din andlighet.
  • dig som känner till fördelarna med 12-stegsprogram men inte haft någonstans att vända dig eftersom du varken är beroende eller medberoende.
  • dig som vill må bra, känna sinnesro och lugn, glädje och frid…och på så sätt slippa känslor av strävan, kamp, stress och oro.
  • dig som överkonsumerar socker, alkohol, mat, träning, materiella ting osv men som ännu inte utvecklat ett beroende.

Har du frågor?

Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss.

Pris och beställning

Boken är på 320 sidor med omslag i hårdband och priset är 295kr.
 
Den ges ut av Love it Communications AB. Inkomster från boken kommer att användas för att bygga upp en hemsida med information om möte, bokcirklar och annan praktisk information.

Författarnas önskan är att boken på sikt får leva sitt eget liv och att det på sätt kan skapas en egen självgående rörelse, som baseras på kraften i boken, var och ens JA till sig själv och inte minst att denna rörelse framöver kan vara fristående från Love it för att verka helt av egen kraft.

Boken finns även som ljudbok på vanligast förekommande plattformar. Se under fliken Beställ boken

 

Om författaren

Jai Thornell har tidigare gett ut följande böcker (under namnet Per Ola Thornell):
 
  • I Total Sanning? Falskt och äkta i den mediala världen, Parthenon Förlag
  • En Förnimmelse av det okända (med Jörgen Gustafsson), Livsenergi
  • Tankar för hjärta och själ, Egmont Publishing
 

Jai har arbetat som konsult inom behandlingsvården (Minnesotamodellen som bygger på 12-stegsprogrammet) i mer än 20 år. Bl a som informatör, motivatör, kommunikatör och utbildningschef.

Intervjuer i media om boken

Videointervju

Jai blev intervjudad i TGF TV av Irene Tomkinson när han gjorde volontärarbete under en vecka i New York. Intervjun handlr om de 12 stegen (andra steget specifikt) samt En Kurs I Mirakler och den kommande boken. Du kan se hela intervjun här.

Not: Medan The Ministry of I AM´s tolv steg är inspirerade av de tolv stegen i AA (Alcoholic Anynomous), så ska de inte ses som en anpassning av dessa sistnämnda. Snarare skapades de specifikt för denna support inom The Ministry of I AM och bör inte tolkas på annat sätt. AA, som är ett program enbart avsett för återhämtning från alkoholism är inte på något sätt knutet till eller stöder The Ministry of I AM.

Videointervju

The Power of Addiction and The Addiction of Power: Gabor Maté at TEDxRio+20 – en fantastisk föreläsning på 18 minuter som ger dig insikt om problemet och lösningen.

Videointervju

Ruper Spira – lärare i icke-dualistiskt perspektiv pratar om detta i kombination med 12-stegs program