Bli Diplomerad ICR Medberoendeterapeut

Bli en av Sveriges mest behövda, omtyckta och effektiva terapeuter!

Gå vår unika utbildning till Diplomerad ICR Medberoendeterapeut och bli en av landets mest efterfrågade terapeuter!

Detta är en avancerad, fördjupande modul för dig som gått vår ubildning till medberoendecoach!

Få fler riktigt effektiva verktyg i verktygslådan!

Som Diplomerad ICR Medberoendeterapeut så kommer du att kunna arbeta ännu djupare och mer effektivt med dina klienter. Med din gedigna kompetens i grunden som medberoendecoach kan du nu ta dina behandlingar till ännu en nivå genom att addera till väl beprövade och kraftfulla terapeutiska redskap och på så sätt kombinera och skräddarsy behandlingen för dina klienter.

De kraftfulla verktygen du lär känna och använda i denna modul kommer främst från Sedonametoden, Hyposyntesterapi, Soul Release och hypnoterapi som alla är snabba, djupgående och effektiva terapiformer och som vi kombinerar under utbildningen.

Utbildningen sträcker sig över 4 månader varav första månaden sker digitalt. Under månad 2, 3 och 4 så träffas vi fysiskt under en helg i månaden, fredag em till söndag em på Hillesgården.

För att vara behörig till denna utbildning så behöver du först ha genomfört vårt 16 veckors medberoendeprogram (start 8 sept 2024) och därefter vår utbildning till ICR Medberoendecoach. Därefter kan du påbörja utbildningen till ICR Medberoendeterapeut som startar den 24 aug 2025. Läs mer om 16 veckors programmet här; Medberoendeprogram

Denna utbildning ger dig dessutom möjlighet att:

 • Ta in din klient i ett djupare terapeutiskt medvetandetillstånd
 • Fördjupa din egna personliga utveckling och andlighet genom Soulfulness och meditation
 • Fördjupa ditt inre och yttre ledarskap
 • Kombinera Soulfulness & Mindfulness
 • Fördjupa din upplevelse av Oneness genom I Am Sensitivity

Jag vill veta mer. Kontakta mig!

Skicka in din intresseanmälan nu så kontaktar vi dig för ett personligt samtal

Skrolla ner för pris och betalningsmöjligheter!

Framöver kan du ladda ner en fullständig presentation av utbildningen som PDF här nedan.

Varför bli ICR Medberoendeterapeut?

Som ICR Medberoendeterapeut har du tillgång till ett komplett system att arbeta med. Det ger dig en stor frihet att själv utforma dina sessioner och skräddarsy dem efter varje klients behov.

Dina sessioner kommer inte bara att bli effektiva och genombrytande. De kommer även att bli djupare och beröra både dig och klienterna på djupet, såväl mänskligt som själsligt. Ordet terapeut kommer från grekiskan och betyder ungefär “den som vårdar själen”. Det innebär att du själv kommer att få hitta hem till din andliga, besjälade kärna och du kommer att kunna hjälpa dina klienter att göra samma sak. 

Dina kursledare under utbildningen är Jai & Samya Thornell som sedan mer än 20 år tillbaka driver Love it och där de erbjuder kurser och utbildningar. De är båda verksamma som coacher och terapeuter inom olika specialområden. De har också personlig erfarenhet av såväl beroende som medberoende och eget 12-stegsarbete. Jai har även arbetat i mer än 15 år tillsammans med nordens största behandlingscenter för beroende (och medberoende) bl a som utbildningsansvarig.
Läs mer om Samya här: Samya
Läs mer om Jai här: Jai

Säkra din plats nu! Start 24 aug 2025.

Nedan finner du innehållet i denna terapeutiskt, fördjupande modul.

Modul som gör dig till Diplomerad ICR Medberoendeterapeut!

Månad 1 – distans med lektioner och Zoom möten

Tema: Kropp & Själ

Ett holistiskt synsätt på kropp och själ

 • Oneness och den mänskliga upplevelsen av separation.

Fördjupande och avancerade frågeställningar

 • Att finna de djupaste inre svaren i sig själv

Sinnet och helande

 • När sinnet helas, så helas allt.

Det inre barnet

 • Att förlösa och ta hem sitt inre barn

 

Under modul 1 så hålls en lärarledd föreläsning via Zoom under 1,5 tim en gång den fjärde söndagen kl 19.00. Under övriga veckor så finns möjlighet för deltagarna själva att träffas på (frivilliga) veckovisa möten alternativt att man deltar i Co-Dependents Anonymous (Anonyma Medberoende) onlinemöten, för att dela insikter och styrka med varandra.

Månad 2,3 och 4 – fysiska träffar på Hillesgården fred em till söndag em.

Träff 1, 19-21 sept 2025: Verktygen i teori och praktik

 • Vi lär känna verktygen och börjar praktisera dessa
 • Skillnaden mellan coaching och terapi
 • Innebörden av terapeutiskt fördjupat medvetandetillstånd
 • Rösten som verktyg i det terapeutiska arbetet
 • Lär dig använda terapeutiska mallar

Träff 2, 17-19 okt 2025: Fördjupning av teori och praktik

 • Vi fördjupar oss i verktygen och börjar kombinera i praktiken.
 • Fördjupade terapeutiska frågeställningar
 • Övningar för att du själv ska manifestera och besjäla livet
 • Meditationer och andra sköna övningar

Träff 3, 21-23 nov 2025: Sista fördjupningen och diplomering

 • Vi presenterar, praktiserar och lägger de sista verktygen i verktygslådan och har examen.
 • Meditationer och andra sköna övningar

Du kommer att ha övningsklienter mellan de fysiska träffarna.

Skrolla ner för pris på utbildningen!

Pris och betalningsmöjligheter

Pris för utbildningen till Diplomerad ICR Medberoendeterapeut är 39 800kr och priset inkluderar 16 veckors medberoendeprogram, hela utbildningen till ICR Medberoendecoach samt totalt 4 fysiska träffar med boende och mat på Hillesgården.

(Är du tidigare elev och har gått någon av våra andra långa utbildningar, så är du berättigad till ett reducerat pris. Kontakta oss för mer info.)

Startdatum: 24 augusti 2025

Välj mellan dessa fyra betalningsalternativ för utbildningen:

Alt 1: Betala hela beloppet samma månad som utbildningen börjar

Alt 2: Betala vid 2 tillfällen, första betalningen sker samma månad som utbildningen börjar och den andra efter 7 månader.

Alt 3: Betala räntefritt månadsvis i 18 månader till Love it, första fakturan kommer samma månad som utbildningen börjar. Det tillkommer vid detta alternativ en administrationsavgift med 25 kr/faktura

Alt 4: Betala din kurs med kort, faktura eller delbetalning via Klarna där du kan delbetala upp till 36 månaderDu behöver då inte göra någon kursanmälan till oss – vi får den automatiskt genom att du går till vår webbshop och bokar där. Gå till webbshop

Som privatperson har du 14 dagars ångerrätt. För företag tillkommer 25% på ovanstående pris. Vid månadsbetalning så gör vi alltid en kreditupplysning.

Är du redo att börja äga ditt liv och bli en av Sveriges mest efterfrågade terapeuter? Vänta inte, skicka in din kursanmälan redan idag och säkra din plats!

Med Klarna så har du möjlighet att välja upp till 36 månaders delbetalning.

Godkänd utbildning i Svenska Friskvårdsförbundet och ASI. Vi är dessutom utsedda till Branschvinnare 2024!

Love it är godkänd medlemsskola i Svenska Friskvårdsförundet. Det betyder att våra utbildningar är godkända yrkesutbildningar. 


Vi är också medlemmar i The Association for Spiritual Integrity (ASI) som är en internationell organisation. ASI arbetar för att hålla en hög etisk och moralisk standard inom andligt arbete och dess profession.


Vi har fått utmärkelsen som Branschvinnare 2024. Utmärkelsen baseras på samtliga aktiebolags inlämnade bokslut inom den aktuella branschen. I snitt är det endast 14,8 % av Sveriges aktiebolag som tilldelas utmärkelsen Branschvinnare 2024. Branschindelningen är baserad på företagens SNI-kod och bygger på EU:s standard, NACE Rev.2